زیست فناوری

نوشته: کسری اصفهانی

نمرات ميان ترم
نویسنده : کسری اصفهانی - ساعت ۸:٤٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٤/٩/٢۳
 
 

نمره میان ترم از 60

نام

57

خانم اقبالی

57

خانم انصاری

57

خانم بای

57

خانم برزگریان

58

خانم بشیری

59

خانم بنائی

50

خانم بنایی

51

خانم تجلی پور

57

آقای جاوید

58

خانم حاتمیان

54

خانم حبیبی

48

آقای حسینعلی زاده

55

خانم خداقلی

59

خانم خوشنامی

51

خانم دیوبندی

57

خانم ذبیحی

60

خانم رمضانی زاده

50

خانم سرشار

59

خانم سلگی

56

خانم سلطان محمدی

58

خانم سلیمانی

58

خانم  سلیمی

58

خانم شادفر

59

خانم شکاری

53

خانم شیخ رضایی

57

خانم صالحی

59

خانم صدوقی نیا

56

خانم لطفیانی

58

خانم مومن زاده

57

خانم مویدی نیا

 
به غير از کسانی که نمرات ۵۹ و ۶۰ کسب کرده‌اند، از ۱ تا ۵ نمره اضافه شده است

 
comment نظرات ()
 
عدم رها سازی نخود تراریخت به دلیل حساسیت­زایی
نویسنده : کسری اصفهانی - ساعت ۱۱:٠٧ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٤/٩/٦
 

پروژه تولید نخود تراریخته مقاوم به آفت که بیش از ده سال از شروع آن می­گذشت به دلیل بروز نشانه­هایی از حساسیت­زایی در ریه موش­های آزمایشگاهی به حال تعلیق درآمد.

محققان سازمان ملی تحقیقات استرالیا (CSIRO) برای مقابله با نوعی شپش، ژن مربوط به پروتئینی که این آفت را می­کشد از گیاه لوبیا به نخود منتقل کرده بودند. پروتئین استخراج شده از لوبیا هیچ اثر منفی بر انسان و موش نشان نداده بود. اما پس از ابراز این ژن در نخود، ساختار پروتئین مذکور به طور ظریفی با ساختار موجود در لوبیا تفاوت داشت. این تغییر ساختار عامل بروز اثر ایمنی ناخواسته در موش عنوان شده است.

 

 

منبع: NewScientist

 

با مطالعه اين خبر، اهميت بررسی‌های ايمنی زيستی يک محصول تراريخته بيش از پيش روشن می‌شود، به نحوی که اگر يک محصول تراريخته اثری منفی بر سلامت انسان و ساير موجودات مفيد بگذارد (حتی اگر اين اثر، اثر آلرژيک باشد)، نتايج چند ساله (بعضاْ بيش از ۱۰ سال) محققان و پژوهشگران کاربردی نمی‌يابد.

می‌بينيم که آنگونه که برخی تصور می‌کنند، محصولات تراريخته به راحتی هم وارد بازار نمی‌شوند بلکه آزمايش‌های چندساله‌ای از بررسی بر حيوانات ازمايشگاهی گرفته تا آزمايش‌های مزرعه‌ای و ... روی آنها انجام می‌شود و برخی از محصولات مهندسی شده نيز راهی به بازار نمی‌يابند.


 
comment نظرات ()